Delovno okolje - varnost pri delu


Varnost pri delu je odgovornost delodajalca, vendar je odgovornost tudi na strani zaposlenih.varnost pri deluPo zakonu so delodajalci odgovorni za zagotavljanje zdravja in varnosti pri delu. A ne pozabite, zaposleni in samozaposleni imajo pravtako pomembno odgovornost za svoje zdravje in varnost pri delu!

Dolžnost delodajalca je, da zaščitijo zdravje, zagotovijo varnost in dobro počutje svojih zaposlenih ter drugih oseb, ki bi lahko vplivale na njihovo poslovanje. Delodajalci morajo storiti vse, kar je v praksi izvedljivo, da bi to dosegli.


zaščitni čevljiTo pomeni da morajo delodajalci zagotavljati zaščito pred vsem, kar delavcu lahko ogrozi zdravje in povzroči poškodbe. Delodajalci morajo učinkovito nadzorovati tveganje za poškodbe, ki lahko pri posemeznem opravljanju delovnih nalog nastanejo in nadzorovati škodljive vplive, ki lahko pri posameznem delu lahko ogrozijo zdravje delavca.varjenjeDelodajalci so po zakonu dolžni sprejeti izjavo z oceno tveganja, ki je v podjetju ali ustanovi osnova za urejanje področja varnost in zdravje pri delu. Iz ocene tveganja izhaja ves popis škodljivih vplivov in nevarnosti ter navodila kako in s kakšno zaščitno opremo se zaščititi. Delodajalec ali predstavnik varnostne službe v podjetju ali ustanovi, mora zaposlenim prdstaviti oceno tveganja, njen namen in način izvrševanja ukrepov za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu.


strešne lestveZaposleni morajo biti seznanjeni z tehnikami varovanja in zaščite, kot tudi z vso varovalno opremo, ki je pri delu potrebna. Poseben povdarek pri seznanjanju z opremo oziroma celo z izobraševanji, dajemo pri opremi za varno delo na višini, torej z višinsko varovalno opremo. Zaposlenim, se oprema predstavi, nato pa se izvede praktično usposabljanje za delo z višinsko varovalno opremo. Tako zaposleni opremo dobro poznajo, ko potrebujejo pri samem delu za zagotavljanje varnosti pri delu.


varnost pri deluOsebna varovalna oprema mora biti tudi redno pregledovana in ustrezno vzdrževana, ter v skladu z veljavnimi standardi osebne varovalne opreme. Osebna varovalna oprema mora biti dostopna vsakemu zaposlenemu in vedno v pripravljenosti za uporabo.


varnost pri deluVarnost pri delu pa zagotavljajo tudi sami zaposleni, z upoštevanjem navodil delodajalca o načinih izvrševanja varnosti pri delu, s pravilno uporabo osebne varovalne opreme, ter z sodelovanjem z delodajalcem, v primeru opažanj kakršnih koli dodatnih tveganj in seveda posredovanjem informacij.

Morda vas zanima tudi

Dodatne informacije o osebni varovalni opremi

V dodatnih vsebinah želimo predstaviti vse ostale podrobnosti, ki jih kot uporabniki delovne zaščitne opreme iščete.

Podpora kupcem

0802275

 

DELOVNI ČAS - PISARNE

ponedeljek - petek:
7:30-16:00
 

e: prodaja@zavas.com
t: 01 5610 420
f: 01 5610 430

Poiščite trgovino

Katalogi

Katalogi

Legenda

Ugodni popusti za večje nakupe.

Popusti veljajo za redne cene artiklov. Popusti se ne seštevajo.

DELOVNI ČEVLJINizki delovni čevljiPolvisoki delovni čevljiVisoki delovni čevljiSandali za deloNatikači in cokli za deloŠkornjiDodatki za zaščitno delovno obutev

DELOVNE OBLEKEDelovna oblekaSezonska delovna oblekaZaščitna delovna oblekaDodatki k delovnim oblekamOblačila za zdravstvoOblačila za gostinstvo in turizemHACCP delovna oblačila

ZAŠČITNE ROKAVICERokavice za fina mehanska delaRokavice za groba mehanska delaRokavice za protiurezno zaščitoUsnjene in tehnične rokavice za mehansko zaščitoRokavice za zaščito pred minimalnimi rizikiTemperaturno odporne zaščitne rokaviceVarilske rokaviceRokavice za zaščito pred mrazomRokavice za zaščito pred vibracijamiRokavice za enkratno uporaboRokavice za zaščito pred neagresivnimi tekočinamiRokavice za živilsko industrijoRokavice za zaščito pred kemikalijamiRokavice za zaščito pri delu pod elektr.napetostjoDodatki za zaščito rok

ZAŠČITA GLAVEZaščita oči in obrazaZaščita dihalZaščita sluhaZaščita glave

INDUSTRIJSKA OPREMAZARGES Stairs and PlatformsZabojniki za transport in shranjevanje

VARNO DELO NA VIŠINIOsebna varovalna opremaLestveGradbeno dvigaloZARGES Stairs and PlatformsDelovni odri

Košarica je prazna
SloEngHrv