Varovanje osebnih podatkov in Izjava o zasebnosti


Varovanje osebnih podatkov in Izjava o zasebnosti

V nadaljevanju vam želimo predstaviti informacije o tem, kako poteka obdelava vaših osebnih podatkov, ko uporabljate naše spletno mesto. Če v naslednjih poglavjih ni navedeno drugače, pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov izhaja iz dejstva, da je takšna obdelava nepogrešljiva za dostop do funkcij spletnega mesta, ki ga zahtevate.V tem dokumentu opisujemo, kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke.

Tukaj najdete navodila o tem, kako nas kontaktirati v primeru vprašanj o osebnih podatkih. Na ta vprašanja bomo z veseljem odgovorili.

Prosimo vas, da si preberete tudi našo Izjavo o piškotkih, kjer boste izvedeli, kako zavas.si uporablja piškotke in podobno tehnologijo.Podjetje ZAVAS, poslovne rešitve, d.o.o., ki upravlja spletno trgovino Zavas (https://zavas.si) se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. Zraven nakupov v spletni trgovini se lahko prijavite tudi na prejemanje naših novic in obvestil o ugodnostih in popustih. Hkrati pa vam ponujamo članstvo v klubu ugodnosti ZAVAS.

Ta izjava o zasebnosti velja za vse vrste informacij, ki jih zbiramo. Izjavo o zasebnosti bomo občasno spreminjali. Če vam vaša zasebnost veliko pomeni, redno obiskujte to stran in izvedeli boste vse o spremembah.

Če bomo vnesli spremembe v Izjavo o zasebnosti, ki bodo vplivale na vas (na primer, če nameravamo obdelovati vaše osebne podatke za druge namene, kot so bili v preteklosti navedeni v tej Izjavi o zasebnosti), vas bomo o tem obvestili, preden bomo začeli z novimi dejavnostmi.

Pomembno: če se s to Izjavo o zasebnosti ne strinjate, morate prenehati uporabljati naše storitve. Če se z našo Izjavo o zasebnosti strinjate, lahko dalje spremljate naše objave.

 

Kakšne vrste osebnih podatkov zbiramo?

Zavas.si zbira in uporablja osebne podatke, ki nam jih posredujete. Za prijavo na novice zadostuje podatek o vašem elektronskem naslovu. Za nakup v spletni trgovini potrebujemo podatke o imenu in priimku, naslovu in kraju bivanja, naslovu za pošiljanje naročenega blaga, naslovu elektronske pošte (uporabniško ime), geslu v enkriptirani (šifrirani obliki), ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino.

Osebni podatki, ki jih zbiramo samodejno

Tudi če pri nas ne naročite storitve, ob vašem obisku naše spletne strani ali aplikacij avtomatsko zbiramo določene podatke. Ti vključujejo vaš IP-naslov, datum in čas dostopa do naših storitev, strojno in programsko opremo ali brskalnik, ki ga uporabljate, in podatke o operacijskem sistemu vašega računalnika, različici aplikacije in jezikovne nastavitve.

Zbiramo tudi podatke o klikih in prikazanih straneh. V sklopu delovanja spletnih strani uporabljamo tudi piškotke. Več o piškotkih lahko preberete v Izjavi o uporabi piškotkov.

Če uporabljate mobilno napravo, zbiramo tudi podatke, ki identificirajo vašo mobilno napravo, nastavitve in karakteristike naprave.

 

Za kakšne namene zbiramo in uporabljamo vaše osebne podatke?

Zbrane vaše osebne podatke uporabljamo na več načinov. Vaše osebne podatke bomo uporabljali za:

1. pošiljanje elektronskih novic, vabil in obvestil,

2. za nakupovanje v naši spletni trgovini,

3. komuniciranje z vami (z vami smo v stiku tudi v drugih primerih, med drugim prek elektronske pošte, navadne pošte, telefona ali SMS sporočila - izbrana metoda je odvisna od kontaktnih informacij, ki ste jih delili z nami),

4. izboljšanje naših storitev (osebne podatke uporabljamo tudi v analitične namene kot del našega truda, da izboljšamo naše storitve in izkušnje uporabnikov. Podatke pa lahko uporabimo tudi za testiranje, odpravljanje težav in izboljšavo delovanja in kakovosti naših spletnih storitev. Glavni cilj je optimizacija in prilagajanje naše spletne platforme vašim potrebam, zaradi česar je našo stran lažje in bolj prijetno uporabljati. Prizadevamo si, da za te analitične namene uporabljamo le psevdonimizirane podatke.),

5. za pravne zadeve (poleg naštetega moramo v nekaterih primerih uporabiti vaše podatke za reševanje pravnih sporov, za regulativne preiskave in skladnost ali za upoštevanje zakonitih zahtev organov pregona.).

Razen zgoraj navedenih podatkov bomo izključno za potrebe dokazovanja osebne privolitve zbirali podatek o naslovu spletne strani, na kateri je bila dana privolitev ter vašem IP naslovu, ko ste dali privolitev in čas privolitve in druga sporočila, ki nam jih boste poslali za izvrševanje vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

Za namene spremljanja odjav in omejitev obdelave bomo zbirali datum odjave oziroma omejitve obdelave ter elektronska sporočila s katerimi ste bili obveščeni o odjavi in druga sporočila, povezana z izvrševanjem vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov.Imate pravico, da se od elektronskih novic in obvestil oziroma vabil na dogodke kadarkoli odjavite oziroma prekličete vašo privolitev.

Z vsakim sporočilom, ki bo vseboval novico, obvestilo ali vabilo, bomo poslali tudi povezavo na spletno stran z enostavno odjavo oziroma preklicem privolitve, vaš preklic privolitve pa lahko vedno sporočite tudi na elektronski naslov marketing@zavas.si.

Osebne podatke bomo obdelovali tako dolgo, dokler ne bomo prejeli vaše zahteve za odjavo, ki samodejno pomeni preklic privolitve. Po prejemu zahteve za odjavo ne bomo več uporabljali zbranih osebnih podatkov za pošiljanje elektronskih novic oziroma vabil na dogodke ter za potrebe profiliranja. Po odjavi oziroma preklicu privolitve bomo podatke izbrisali v roku 30 dni.Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.Zbrane osebne podatke bodo obdelovali naši zaposleni, ki so zadolženi za pošiljanje novic in obvestil po elektronski pošti ter skladno s predpisi naša pooblaščena oseba za varstvo podatkov.

Pri obdelavi vaših osebnih podatkov na zgoraj opisani način upoštevamo naslednje pravne podlage: Za namen a) potrebuje zavas.si vašo privolitev. Za namena b) in c) se zavas.si sklicuje na pravno podlago, da je obdelovanje osebnih podatkov nujno za izvajanje pogodbe. Če potrebni osebni podatki niso posredovani, zavas.si ne more izvesti storitve niti ne more zagotoviti pomoči uporabnikom. Za namen d) se zavas.si sklicuje na svoj zakonit poslovni interes, da zagotavlja svoje storitve, preprečuje prevare in izboljšuje svoje storitve. Kadar bodo osebni podatki uporabljeni za zakonit interes zavas.si ali tretje osebe, bo zavas.si vedno uravnotežil vaše pravice in interese za zaščito vaših osebnih podatkov s pravicami in interesi zavas.si ali tretje osebe. Za namen e) se zavas.si, kjer je ustrezno, sklicuje tudi na izpolnitev zakonskih obveznosti (kot so npr. zakonite zahteve organov pregona).

Kontaktni podatki

Upravljavec osebnih podatkov za to privolitev je:Zavas d.o.o., Špruha 19, 1236 Trzin, marketing@zavas.com, 01-5610-446

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov upravljavca je: Primož Obolnar.

V skladu z splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in slovensko zakonodajo, vas posebej obveščamo, da imate naslednje pravice:

Pravica dostopa

Imate pravico preveriti ali o vas zbiramo osebne podatke in v tem primeru imate pravico tudi do vpogleda v te podatke. Če kot posameznik želite, da preverimo ali o vas zbiramo osebne podatke, lahko to pisno zahtevate po elektronski pošti.

Pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«)

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, mi pa imamo obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati v naslednjih primerih:

• posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, obdelavi ugovarja (glejte pravico do ugovora),

• če posameznik prekliče privolitev, na podlagi katere poteka obdelava,

• osebni podatki so bili obdelani nezakonito,

• osebne podatke je treba izbrisati zaradi izpolnitve zahtev v predpisih.

• Izbrisa ne bomo izvedli, če je obdelava osebnih podatkov potrebna:

• za izpolnjevanje pravne obveznosti obdelave na podlagi predpisov,

• za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Če kot posameznik želite, da vaše osebne podatke izbrišemo, lahko to pisno zahtevate. Pravico do izbrisa lahko uveljavljate samo v omejenih primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do popravka

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami.

Ob upoštevanju namenov obdelave imate pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Pravica do ugovora

Ker osebne podatke obdelujemo za namene neposrednega trženja, imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kadar je povezano s takim neposrednim trženjem.

Pravica do omejitve obdelave

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da omejimo obdelavo v primeru:

• če oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,

• je obdelava nezakonita in kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe,

• osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov potrebujete sami kot posameznik, na katerega se nanašajo,

• ste kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler ni ugotovljeno ali naši zakoniti razlogi kot upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi kot posameznika.

Če ste kot posameznik zahtevali omejitev iz navedenih razlogov, potem lahko podatki le še shranjujemo, vse druge vrste obdelav pa lahko izvajamo le:

• z vašo privolitvijo kot posameznika, na katerega se ti nanašajo,

• za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov,•

zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe ali

• zaradi pomembnega javnega interesa Unije ali države članice.

• Pred preklicem (torej prenehanjem) omejitve obdelave osebnih podatkov vas moramo o preklicu omejitve obvestiti kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.Če smo zavrnili vašo zahtevo po izbrisu podatkov ali pa želite le omejiti obdelavo vaših osebnih podatkov, lahko pisno zahtevate, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov. Pravico do omejitve lahko uveljavljate samo v omejenih primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Brez poseganja v katero koli drugo upravno ali pravno sredstvo imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu, zlasti v državi članici, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Nadzorni organ, pri katerem je vložena pritožba, vas bo kot pritožnika obvestil o stanju zadeve in odločitvi o pritožbi, vključno z možnostjo pravnega sredstva na podlagi 78. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico, da vložite pritožbo na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.siInformacijski pooblaščenec vas bo skladno s predpisi obvestil o stanju zadeve in njegovi odločitvi o pritožbi.

Pravica do prenosljivosti

V določenih primerih imate kot posameznik pravico, da v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki prejmete osebne podatke, ki se nanašajo na vas in ste jih posredovali upravljavcu. Pod določenimi pogoji lahko zahtevate, da se ti podatki posredujejo drugemu upravljavcu.

Obdelovalci osebnih podatkov

Za naše spletne strani in obdelavo osebnih podatkov skrbimo z našimi zunanjimi sodelavci.

Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam ali v tretje države, razen v primerih, ki jih določa zakon, kar se nanaša predvsem na primere, če bi podatke zahtevale za to pooblaščene osebe oziroma organi.

Katerim varnostnim ukrepom in ukrepom shranjevanja sledi zavas.si z namenom zaščite vaših osebnih podatkov?

Sledimo ustreznim ukrepom, da bi preprečili neavtoriziran dostop do osebnih podatkov in njihovo zlorabo.Vaše osebne podatke bomo hranili toliko časa, kolikor menimo, da je to potrebno, da bi vam zagotavljali uporabo naših storitev, da bi vam nudili svoje storitve (vključno z urejanjem spletnega uporabniškega računa (če je ta ustvarjen)), da bi upoštevali veljavno zakonodajo, razrešili spore s strankami ter kolikor je potrebno, da lahko nadaljujemo s svojim poslovanjem, vključno z odkrivanjem in preprečevanjem goljufij in drugih nezakonitih dejavnosti. Za vse osebne podatke, ki jih hranimo, velja ta Izjava o zasebnosti. V primeru vprašanj glede določene dobe shranjevanja nekaterih vrst osebnih podatkov, ki jih o vas obdelamo, vas prosimo, da se obrnete na nas prek kontaktnih podatkov, navedenih zgoraj.

Za namen zaščite in varovanja osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, uporabljamo ustrezne poslovne sisteme in postopke. Uporabljamo tudi varnostne postopke ter tehnične in fizične omejitve pri dostopanju in uporabi osebnih podatkov na naših strežnikih. Dostop do osebnih podatkov ima le pristojno osebje v času njihovega dela.

Izjava o uporabi piškotov

Kako se uporabljajo piškotki?

Piškotke uporabljamo v različne namene. Omogočajo, da ste na vseh straneh spletnega mesta, med različnimi spletnimi mesti in med uporabo aplikacij prepoznani kot isti uporabnik. Vrste informacij, ki jih zbiramo s piškotki, vključujejo IP-naslov; ID naprave; obiskane strani; tip brskalnika; informacije o brskanju; operacijski sistem; ponudnika internetnih storitev; časovni žig; ali ste se odzvali na oglas; URL, s katerega ste dostopali do našega spletnega mesta; možnosti, ki ste jih uporabili, ali dejavnosti, ki ste jih opravili na spletni strani/aplikaciji.

Naša spletna stran in aplikacije piškotke uporabljajo v različne namene:

Tehnični piškotki: Trudimo se, da bi našim obiskovalcem ponudili napredno, uporabniku prijazno spletno stran in aplikacije, ki se samodejno prilagodijo njihovim željam in potrebam. Tehnične piškotke zato uporabljamo, da bi našo spletno stran prikazali, da bi spletna stran pravilno delovala, da bi si lahko ustvarili uporabniški račun, se vpisali in urejali svoje rezervacije. Za pravilno delovanje naše spletne strani so tehnični piškotki torej nujno potrebni.

Funkcionalni piškotki: Tudi funkcionalne piškotke uporabljamo, da bi si zapomnili vaše želje in vam pomagali pri efektivni uporabi spletne strani in aplikacij. Ti funkcionalni piškotki niso nujno potrebni za delovanje naše spletne strani ali aplikacij, vendar jim dodajo možnosti in izboljšajo vaše izkušnje z uporabo zavas.si.Analitični piškotki: Te piškotke uporabljamo za vpogled v to, kako naši obiskovalci uporabljajo zavas.si. Tako lahko izvemo, kaj deluje in kaj ne, izboljšamo našo spletno stran in aplikacije, razumemo uspešnost oglasov in komunikacij in zagotovimo, da ostanemo zanimivi in uporabni. Podatki, ki jih zbiramo, lahko vključujejo spletne strani, ki ste jih obiskali, s katerih spletnih strani ste vstopili in izstopili, katero platformo ste uporabili, katera e-sporočila ste odprli in uporabili ter podatke o datumu in času.

Podpora kupcem

0802275

PRODAJNA PODPORA:

T: 01 5610 420

E: prodaja@zavas.com

E: narocila@zavas.com

REKLAMACIJE:

T: 01 5610 422

E: reklamacije@zavas.com

VARNO DELO NA VIŠINI:

T: 01 5610 443

E: visina@zavas.com

DELOVNI ČAS - PISARNE

Ponedeljek - četrtek:

7:30 - 15:30

Petek:

7:30-15:00
 

Poiščite trgovino

Katalogi

Katalogi

Legenda

Ugodni popusti za večje nakupe.

Popusti veljajo za redne cene artiklov. Popusti se ne seštevajo.

DELOVNI ČEVLJINizki delovni čevljiPolvisoki delovni čevljiVisoki delovni čevljiSandali za deloNatikači in cokli za deloŠkornjiDodatki za zaščitno delovno obutevObutev za splošno uporabo

DELOVNE OBLEKEDelovna oblekaSezonska delovna oblekaZaščitna delovna oblekaDodatki k delovnim oblekamOblačila za zdravstvoOblačila za gostinstvo in turizemHACCP delovna oblačilaOblačila za enkratno uporabo

ZAŠČITNE ROKAVICERokavice za fina mehanska delaRokavice za groba mehanska delaRokavice za protiurezno zaščitoUsnjene in tehnične rokavice za mehansko zaščitoRokavice za zaščito pred minimalnimi rizikiTemperaturno odporne zaščitne rokaviceVarilske rokaviceRokavice za zaščito pred mrazomRokavice za zaščito pred vibracijamiRokavice za enkratno uporaboRokavice za zaščito pred neagresivnimi tekočinamiRokavice za živilsko industrijoRokavice za zaščito pred kemikalijamiRokavice za zaščito pri delu pod elektr.napetostjoDodatki za zaščito rok

ZAŠČITA GLAVEZaščita oči in obrazaZaščita dihalZaščita sluhaZaščita glave

INDUSTRIJSKA OPREMAZARGES Stairs and PlatformsZabojniki za transport in shranjevanje

VARNO DELO NA VIŠINIOsebna varovalna opremaLestveDelovni mobilni zložljivi odri

Košarica je prazna
SloHrv