Vpliv trajnostnega razvoja na izbor osebne varovalne opreme

5. april 2023


Zavedamo se, da delujemo in se razvijamo v širšem družbenem in socialnem okolju. Naša skrb je usmerjena v zaposlene, partnerje in okolje. Mar nam je za našo skupno prihodnost. S svojimi dejanji prispevamo k varni, urejeni in trajnostno usmerjeni družbi.



Vse več proizvajalcev osebne varovalne opreme sprejema pristope trajnostnega razvoja, ki se nanaša na poslovanje brez negativnega vpliva na okolje, skupnosti ali družbo kot celoto. Z Agendo trajnostnega razvoja do leta 2030, ki so jo sprejeli svetovni voditelji na zgodovinskem vrhu Združenih narodov se vse več podjetij zavezuje, da bodo svoja podjetja vodila na bolj trajnosten način kar pomeni zmanjšanje njihove porabe materiala, podnebju prijazno proizvodnjo in dovajanje sekundarnih materialov nazaj v proizvodni cikel ter vodili svojo poslovno politiko družbeno odgovorno.

Trajnost je v naboru osebne varovalne opreme v prvi vrsti neločljivo povezana s standardi kakovosti in bolj trajnostnih materialih. Čeprav nas bo naložba v visokokakovostne produkte proizvajalcev, ki vlagajo v trajnostni razvoj na začetku stala več in se na prvi pogled morda zdi logično in smiselno izbrati cenovno ugodnejši artikel je tako razmišljanje napačno. Naložba v dobro izdelano delovno oblačilo ali obutev bo kos času in bo z uporabljenim trajnostnim materialom prispevalo ne le k naši zaščiti, temveč tudi k veliko večji udobnosti pri nošenju, ohranjanju obstojnosti barv, veliko boljše prileganje telesu, itd.

Zato je pomemben razmislek v naš doprinos k večji trajnosti z izbiro produktov, ki ponujajo dokazano kakovost, vzdržljivost ter s pridobljenimi certifikati izkazujejo lastnosti smernic trajnostnega razvoja.

Podjetje Zavas d.o.o. v svoji ponudbi osebne varovalne opreme ponuja produkte proizvajalcev osebne varovalne opreme, ki kar najbolj prispevajo k zastavljenim ciljem trajnostnega razvoja in ki prikazujejo največjo preglednost in informacije o svojih trajnostnih dejavnostih. Pri nakupu trajnostnih izdelkov dajemo prednost kakovostnejšim produktom, kateri so proizvedeni z namenom izboljšanja družbene, ekonomske in okoljske problematike.

Proizvajalec zaščitnih rokavic SHOWA je svoje prve korake trajnosti proizvodnje napravil že pred desetimi leti z uporabo biorazgradljive tehnologije pri rokavicah za enkratno uporabo Pri svojih proizvodnih procesih so vpeljali merila ki jih določa Uredba REACH (Registration, Evaluation, Authorization of Chemicals) pomeni registracija, evalvacija, avtorizacija in omejevanje kemikalij. 

LWG Leather Manufacturer Audit je vodilni revizijski protokol, ki ga je pri svoji proizvodnji zaščitne delovne obutve pridobilo podjetje HKS®.  LWG deluje na ocenjevanju uspešnosti obratov za proizvodnjo usnja preko celostne revizije, ki zajema vse elemente odgovorne proizvodnje usnja, vključno z okoljskim in kemičnim upravljanjem, sledljivostjo in družbeno odgovornostjo ter vodenjem podjetja na vseh nivojih.

Visokim merilom pri svojih trajnostnih pristopih sta se zavezali tudi podjetji Helly Hansen in BP® (Bierbaum-Proenen), ki že vrsto let navdušujeta s svojimi linijami delovnih oblačil. Njun trajnostni pristop uresničujeta s številnimi certifikati kot na primer BLUESIGN®, ki ponuja celovito rešitev za varno in okolju prijazno proizvodnjo tekstila, ki na vsakem koraku dobavne verige zagotavlja, da izdelki ustrezajo strogim merilom s poudarkom na ljudeh, okolju in obnovljivih virih energije

Certifikacija STeP zagotavlja izčrpen in zanesljiv pristop k trajnostnemu upravljanju, ki ga je za svojo strategijo trajnosti upeljalo podjetje BP® (Bierbaum-Proenen).  STeP celovito analizira, ali podjetja in proizvodni obrati trajnostno upravljajo vsa pomembna področja, kot so ravnanje s kemikalijami, ravnanje z okoljem, zdravje in varnost pri delu, družbena odgovornost in upravljanje kakovosti.

V svojih strategijah trajnostnega razvoja so številna podjetja med njimi tudi podjetja Helly Hansen, BP® ter HKS® vpeljala enega najbolj razširjenih standardov na področju testiranja prisotnosti škodljivih snovi pri končnih tekstilnih produktih OEKO-TEX® standard 100. Namen standarda je potrošniku jasno izkazati, da so na etiketiranih tekstilnih izdelkih opravljeni laboratorijski testi na široko paleto škodljivih snovi in da vsebnost teh snovi ostaja pod mejnimi vrednostmi, ki jih je določilo združenje OEKO-TEX Certified®.

Podjetje Bekina ima kot eden večjih globalnih proizvajalcev visokokakovostnih škornjev na področju predelave polimerov veliko odgovornost do ljudi in okolja. Pri tem si prizadeva za zdravo ravnovesje med socialnimi, ekološkimi in ekonomskimi cilji. V letu 2022 je bilo podjetju dodeljeno zlato priznanje EcoVadis  pri izvajanju dolgoročne strategije trajnosti. EcoVadis je zrasel v eno največje in najbolj zaupanja vrednega ponudnika ocen poslovne trajnosti na svetu ter ustvaril globalno mrežo več kot 100.000+ ocenjenih podjetij.

Velik pomen podjetja pripisujemo upoštevanju družbenih in socialnih standardov saj z družbeno odgovornostjo podjetje izkaže svoj odnos do vseh zainteresiranih strani.

Pobuda za socialno skladnost poslovanja, katero ima vpeljano v svojo strategijo podjetje Elten (Business Social Compliance Initiative – BSCI) je podjetniška pobuda za podjetja, ki so zavezana k družbeni odgovornosti v svoji celotni dobavni verigi, ne glede na njihovo velikost, sektor ali industrijo. BSCI podjetjem nudi enoten kodeks ravnanja in celovit sistem za spodbujanje boljših delovnih pogojev v globalnih dobavnih verigah.

Trajnostne smernice, ki jih uveljavljajo v podjetju HKS ®, pri svoji izdelavi zaščitne delovne obutve na vseh ravneh poslovanja vključuje kodeks ravnanja, kateri predstavlja temeljne vrednote poslovne etike, okolju prijazne in družbeno odgovorne praks. V njihov kodeks ravnanj vključujejo vodilni socialni certifikacijski standard SA 8000® družbene odgovornosti, ki temelji na spoštovanju človekovih pravic in dostojnega dela v skladu s konvencijami ILO (Mednarodna organizacija dela).

Podjetje BP® je kot prvi nemški dobavitelj delovnih oblačil postal član FAIR WEAR fundacije. Namen fundacije je izboljšati delovne pogoje za zaposlene v mednarodni tekstilni industriji, ki z izvajanjem rednih pregledov notranjih procesov delovanja zagotavlja vzdrževanje boljših delovnih pogojev. Podjetje je vpeljalo tudi program združenja;

 

Partnerstvo za trajnostni tekstil, ki je eden od programov, ki s svojimi cilji ohranja socialne, ekološke ter gospodarske standarde v celotni proizvodni in dobavni verigi. Za pravično trgovanje med malimi dobavitelji pa si si prizadeva z etično svetovno trgovinsko znamko FAIRTRADE, ki malim proizvajalcem bombaža omogoča, večjo korist od prodaje s prodanim večjim deležem svojega bombaža, ki ga v svoji dobavnih strategijah

 

Dolgoročni uspeh trajnostnega razvoja je mogoče doseči le z okolju prijaznim gospodarjenjem, odgovornim ravnanjem z naravnimi viri ter spoštovanjem, zaščito in spodbujanjem etičnih vrednot in človekovih pravic. Trajnost je potrebno integrirati v aktivnosti vsakega zaposlenega, saj trajnostno delovanje in gospodarjenje ne prinašata le finančnih koristi, temveč povečujeta dolgoročno produktivnost in zavzetost zaposlenih.

 

 

 

 

Zadnje objave

Prilagojen delovni čas nekaterih poslovalnic v petek, 12.01.2023

V petek, 12.01.2023 bodo imele nekatere od naših poslovalnic prilagojen delovni čas.
Seznam poslovalnic in delovni čas je objavljen spodaj.
Hvala...

Nizke temperature so tu! Poskrbite za toplo in suho obutev!

 
 

Predstavljamo širok izbor zimske obutve, opremljene z membrano ali toplo podlogo, v kateri boste na varnem, toplem in suhem ne...

Helly Hansen Lifa Merino delovna podoblačila

 
 
Delovna podoblačila HH LIFA Merino zagotavljajo izolacijo in uravnavanje vlage s 100% LIFA vlakni. LIFA je ultra...

Zaščitite se pred mrazom s Helly Hansen Haag/Manchester jakno!

Jakna Haag/Manchester in podloga Red Lake skupaj predstavljata popularno in praktično kombinacijo, ki jo lahko uporabljate pozimi,...

Akcijska ponudba izbranih modelov bund HH v mesecu novembru!

 

V veliki akcijski ponudbi delovnih bund, zimskih jaken in termoflisov smo pripravili izbor modelov Helly Hansen, med katerimi najdete...

Podpora kupcem

0802275

PRODAJNA PODPORA:

T: 01 5610 420

E: prodaja@zavas.com

E: narocila@zavas.com

REKLAMACIJE:

T: 01 5610 422

E: reklamacije@zavas.com

VARNO DELO NA VIŠINI:

T: 01 5610 443

E: visina@zavas.com

DELOVNI ČAS - PISARNE

Ponedeljek - četrtek:

7:30 - 15:30

Petek:

7:30-15:00
 

Poiščite trgovino

Katalogi

Katalogi

Legenda

Ugodni popusti za večje nakupe.

Popusti veljajo za redne cene artiklov. Popusti se ne seštevajo.

DELOVNI ČEVLJINizki delovni čevljiPolvisoki delovni čevljiVisoki delovni čevljiSandali za deloNatikači in cokli za deloŠkornjiDodatki za zaščitno delovno obutevObutev za splošno uporabo

DELOVNE OBLEKEDelovna oblekaSezonska delovna oblekaZaščitna delovna oblekaDodatki k delovnim oblekamOblačila za zdravstvoOblačila za gostinstvo in turizemHACCP delovna oblačilaOblačila za enkratno uporabo

ZAŠČITNE ROKAVICERokavice za fina mehanska delaRokavice za groba mehanska delaRokavice za protiurezno zaščitoUsnjene in tehnične rokavice za mehansko zaščitoRokavice za zaščito pred minimalnimi rizikiTemperaturno odporne zaščitne rokaviceVarilske rokaviceRokavice za zaščito pred mrazomRokavice za zaščito pred vibracijamiRokavice za enkratno uporaboRokavice za zaščito pred neagresivnimi tekočinamiRokavice za živilsko industrijoRokavice za zaščito pred kemikalijamiRokavice za zaščito pri delu pod elektr.napetostjoDodatki za zaščito rok

ZAŠČITA GLAVEZaščita oči in obrazaZaščita dihalZaščita sluhaZaščita glave

INDUSTRIJSKA OPREMAZARGES Stairs and PlatformsZabojniki za transport in shranjevanje

VARNO DELO NA VIŠINIOsebna varovalna opremaLestveDelovni mobilni zložljivi odri

Košarica je prazna
SloHrv