Membrane

11. januar 2023


Membrana je tanek, nepremočljiv in zračen sloj materiala, nameščen na zunanji zaščitni strani oblačila ali obutve. 

V nasprotju s tkaninami, ki so izključno vodotesne imajo tkanine z membrano sposobnost odvajanja molekul vodne pare (našega potu) na zunanjo plast kar posledično pomeni, da notranja stran tkanine, ki je najbližje naši koži ostaja suha oziroma se ne vlaži.

Kako delujejo membrane?

Material je sestavljen iz milijonov mikroskopskih por, ki na zunanji strani preprečujejo prehod vodnih molekul skozi oblačilo, vendar imajo na drugi strani sposobnost prepuščanja veliko manjših molekul vodne pare (našega potenja), ki se preko notranje plasti odvajajo na zunanji zgornjo stran.

Materiali z membrano so vodoodporni in zračni, vendar v različni meri, odvisno od dejavnosti, za katero so namenjeni,  pritrditve na zunanjo tkanino ali podlogo ter učinkovitosti prepustnosti na veter.

NEPREMOČLJIVOST

  •  zaščita v vseh mokrih razmerah! Vodoodporna ter zračna 2-slojna tehnologija prepreči vdor vode, hkrati pa odvaja vlago. Dosega osnovni standard nepremočljivega in predušnega materiala, namenjenega za  vsestransko uporabo: povprečno 10.000 mm vodnega stolpca, 10.000 g/m²/24h paraprepustnosti.

ODPORNOST NA VETER

ZRAČNA PREPUSTNOST

  •  3 slojna tehnologija HellyTech Professional nudi najboljšo zaščito v vseh vremenskih pogojih. Posebna tkanina je zasnovana posebej za delo v zelo zahtevnih, mokrih, hladnih in vetrovnih razmerah. Tudi v najtežjih fizičnih izzivih ohranjala vaše telo suho in hkrati vzdržuje zračno klimo. Dosega najvišjo stopnjo standarda EN 343 za zaščito pred dežjem: 20.000 mm vodnega stolpca, 20.000 g/m²/24h ali več.

Gore-Tex® membrana je posebna struktura mikropor membrane (v enem kvadratnem centimetru je približno 1,4 milijona por), vsaka pora je 20.000 krat manjša od kapljice vode, kar omogoča, da zunanja vlaga ne vdira v obutev. V nasprotni smeri pa pora, ki je 700 krat manjša, kot molekula vodne pare (potenja), dopušča prepustnost vlage navzven. Zaščitni delovni čevlji z Gore-Tex® membrano so tako zračni, topli in nepremočljivi.

 

Zadnje objave

Vodni stolpec

Vodni stolpec je podatek, ki nam pove kakšna količina vode lahko obremeni tkanino, preden ta začne prepuščati.

Poslovalnica v Murski Soboti končala z inventuro se odpira danes ob 13. uri!

Spoštovani kupci!
 
Inventuro v naši poslovalnici v Murski Soboti smo zaključili in je trgovina ponovno ODPRTA
od 13. ure...

Podpora kupcem

0802275

DELOVNI ČAS - PISARNE

ponedeljek - petek:
7:30-16:00
 

e: prodaja@zavas.com
t: 01 5610 420
 

Poiščite trgovino

Katalogi

Katalogi

Legenda

Ugodni popusti za večje nakupe.

Popusti veljajo za redne cene artiklov. Popusti se ne seštevajo.

DELOVNI ČEVLJINizki delovni čevljiPolvisoki delovni čevljiVisoki delovni čevljiSandali za deloNatikači in cokli za deloŠkornjiDodatki za zaščitno delovno obutevObutev za splošno uporabo

DELOVNE OBLEKEDelovna oblekaSezonska delovna oblekaZaščitna delovna oblekaDodatki k delovnim oblekamOblačila za zdravstvoOblačila za gostinstvo in turizemHACCP delovna oblačilaOblačila za enkratno uporabo

ZAŠČITNE ROKAVICERokavice za fina mehanska delaRokavice za groba mehanska delaRokavice za protiurezno zaščitoUsnjene in tehnične rokavice za mehansko zaščitoRokavice za zaščito pred minimalnimi rizikiTemperaturno odporne zaščitne rokaviceVarilske rokaviceRokavice za zaščito pred mrazomRokavice za zaščito pred vibracijamiRokavice za enkratno uporaboRokavice za zaščito pred neagresivnimi tekočinamiRokavice za živilsko industrijoRokavice za zaščito pred kemikalijamiRokavice za zaščito pri delu pod elektr.napetostjoDodatki za zaščito rok

ZAŠČITA GLAVEZaščita oči in obrazaZaščita dihalZaščita sluhaZaščita glave

INDUSTRIJSKA OPREMAZARGES Stairs and PlatformsZabojniki za transport in shranjevanje

VARNO DELO NA VIŠINIOsebna varovalna opremaLestveDelovni mobilni zložljivi odri

Košarica je prazna
SloEngHrv