Helly Hansen Workwear - več kot 140 let inovacij

5. februar 2019


Ko nosite delovna oblačila Helly Hansen workwear, koristite več kot 140 let izkušenj in neprestanih inovacij s ciljem varnosti, udobnosti in funkcionalnosti.  

Začetki znamke segajo v leto 1877, ko je ustanovitelj Helly Juell Hansen izumil prvo nepremočljivo ribiško oblačilo.

Od takrat so inovacije in kvaliteta zaščitni znak blagovne znam­ke Helly Hansen, ki je danes vodilna na trgu delovnih oblačil med največjimi in najboljšimi proizvajalci na svetu.

Helly Hansen oblikuje in izdeluje delovna oblačila, reševalno opremo in oblačila za šport in prosti čas. Ključ do uspeha so na­šli v tem, da pri razvoju oblačil kombinirajo znanja in inovativen dizajn z vseh področij. Ko nosite delovna oblačila Helly Hansen workwear, koristite več kot 140 let izkušenj.

Ker želijo zagotoviti varnost in udobje za vse vrste dela, so Helly Hansen workwear delovna oblačila proizvedena z močnim po­udarkom na funkcionalnosti oblačil.

Oblačila so narejena iz najbolj naprednih materialov in so te­stirana v ekstremnih pogojih, saj vam želijo zagotovit, da boste suhi, ogreti in varni pri delu.

Mejniki v razvoju znamke HELLY HANSEN

1877: Helly Juel Hansen je na svoja delovna oblačila nanesel laneno olje jih zaščitil pred vremenom. To je bila preprosta, funkcionalna in resnično velika inovacija ter Hellyjev prvi korak k profesionalni izdelavi delovnih oblačil.

1924: Helly Hansen je v uporabo vpeljal tkanino Linox. To je bil velik uspeh, saj je bila površina vodoodporna ter hkrati svetleča in atrak­tivna brez lepljivosti olja.

1931: Helly Hansen je v uporabo vpeljal Lin-o-Let, ki je tanjša kvaliteta narejena posebej za ženske.

1932: Helly Hansen je predstavil rešilne jopiče. Udobna plavalna teh­nologija je bila velik napredek pri zaščiti na morju.

1951: Helly Hansen je patentiral tehnologijo zaščite šivov Mictoweld™ – prvi stoodstotno vodoodporni šivi.

1961: Helly Hansen je pričel delati na novi metodi vezave vlaken in je patentiral plastni sistem.

1962: Helly Hansen je izumil Pro-Pile, prvo flis zaščitno oblačilo.

1970: Helly Hansen je pričel preizkus z lastnostmi podoblačil – in je s tem nastal koncept treh plasti oziroma troslojnega  oblačenje.

1972: Helly Hansen je vpeljal PVC peno v zaprtih celicah v rešilne jopiče. Pena je najbolj priljubljen plavalni material že 30 let.

1975: Helly Hansen je vpeljal Lifo® – revolucionarno športno podoblačilo, ki bolj kot katerakoli druga tkanina odstranjuje vlago od telesa.

1975: Helly Hansen predstavi oblačila Survival, narejena v Mossu na Norveškem.

1977: Helly Hansen je prva blagovna znamka oblačil, ki ponudi nepre­močljiva in dihajoča oblačila.

1977: HH tkanina postane vodilna za izolacijska oblačila – oblačila, ki so namenjena za delo v težkih vremenskih pogojih.

1980: Helly Hansen predstavi Helly Tech®, edinstveni nanos, ki navzven odvaja telesno vlago in je hkrati neprepusten za zunanjo vlago.

1987: Helly Hansen predstavi smučarskemu trgu sistem Airflow Vent System, ki regulira pretok zraka. Airflow Vent System ob aktivnosti omogoči večji pretok zraka, ob neaktivnosti pa manjši in s tem ohranja toploto.

1993: Prvič je uporabljena tkanina Spectre v rekreativnih zunanjih oblačilih.

1994: Helly Hansen je uradni dobavitelj vseh oblačil za prostovoljce na zimskih olimpijskih igrah v Lillehamerju.

2004: Po 127 letih delovanja, Helly Hansen prvič predstavi obutev.

2005: Jadralni čevlji StoreHike dobijo prestižno norveško nagrado Ha­derspris za odličen dizajn.

2006: Predstavitev najboljšega osnovnega sloja (podoblačil) za toplotno izolacijo. Helly Hansen pri podoblačilih kombinira tehnologijo Lifa® z volno Merino. Postane najbolj prodajan in po svetovnih testih tudi najboljši proizvod v kategoriji.

2008: Predstavitev kolekcije zunanjih oblačil Odin, ki je kombinacija tehnologij HellyTech® 02, YKK-jeve revolucionarne Aquaseal zadrge in sistema Fusion Modular. Že prvo leto kolekcija Odin osvoji prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot.

2008/09: Sodelovanje z Ericssonovim moštvom za regato Volvo Oce­an Race je vodilo do velikega odkritja nepremočljivosti pri ekstremnih jadralnih pogojih.

2009: Helly Hansen predstavi kolekcijo Chelsea, pri kateri kombinira poliester in bombaž pri oblačilih za  za profesionalne delavce.

2009: Atlas Flown Down je prva kombinacija troslojne membranske tehnologije skupaj s podlogo. Ustvarja topla a dihajoča smučarska obla­čila.

2009: Predstavitev kolekcije oblačil Ask&Embla. Helly Hansen je spojil odlične lastnosti z visoko modo in predstavil kolekcijo urbanih oblačil.

2012: Helly Hansen prejme nagrado za odlično modno oblikovanje za ODIN Fastpack jakno. Nagrado podeljuje Norveški Modni svet.

2012: Helly Hansen predstavi H2 Flow™ sestavo oblačil. Sistem H2 Flow™ omogoča ohranjanje telesne temperature. Koncept je zasnovan na sistemu zračne izolacije in ventilacije, ki omogoča kroženje zraka ter skrbi, da se ne pregrejete.

2013: Helly Hansen prejme nagrado za H2 Flow jakno. Nagrado podeljuje Norveški Modni svet.

2015: Helly Hansen predstavi novi inovativni in modni kolekciji delovnih oblačil Helly Hansen Magni in Mjølnir.

2016: Helly Hansen prejme Red Dot Design award 2016 za Elevation Shell jakno. Jakna je nagrado prejela na podlagi funkcionalnosti, visoke stopnje inovativnosti in priznane kakovosti.

 

 

Zadnje objave

Večja ponudba ženskih delovnih oblačil in zaščitne obutve Helly Hansen

Helly Hansen Workwear je razširil ponudbo ženskih delovnih oblačil in zaščitne obutve z novim modelom hlač, novo softshell jakno, novo majico...

Zakaj nositi zaščitne čevlje?

7% ran, ki se zgodijo med nesrečami na delovnem mestu, so poškodbe stopal. Zaščitne čevlje mora zagotoviti delodajalec in hkrati mora poskrbeti...

Kako izbrati primerne zaščitne čevlje

 
Kvalitetni zaščitni čevlji zagotavljajo varno delo, a pri tem ne žrtvujejo udobja. Danes večina delovnih okolij ima posebne zahteve glede...

Trgovine ZAVAS so končno odprte tudi za fizične osebe

 

ZAVAS maloprodajno svetovalni centri so od ponedeljka, 18. 5. 2020, končno odprti tudi za poslovanje s fizičnimi osebami.

Tu so delovni...

Zavas Koper odprt tudi za fizične osebe

 
Lep pozdrav iz trgovine ZAVAS v Kopru!

Veseli smo, da lahko sporočimo, da smo odprti tudi za fizične osebe.

Trenutno delamo od ponedeljka...

Podpora kupcem

0802275

 

DELOVNI ČAS - PISARNE

ponedeljek - petek:
7:30-16:00
 

e: prodaja@zavas.com
t: 01 5610 420
f: 01 5610 430

Poiščite trgovino

Katalogi

Katalogi

Legenda

Ugodni popusti za večje nakupe.

Popusti veljajo za redne cene artiklov. Popusti se ne seštevajo.

DELOVNI ČEVLJINizki delovni čevljiPolvisoki delovni čevljiVisoki delovni čevljiSandali za deloNatikači in cokli za deloŠkornjiDodatki za zaščitno delovno obutev

DELOVNE OBLEKEDelovna oblekaSezonska delovna oblekaZaščitna delovna oblekaDodatki k delovnim oblekamOblačila za zdravstvoOblačila za gostinstvo in turizemHACCP delovna oblačilaOblačila za enkratno uporabo

ZAŠČITNE ROKAVICERokavice za fina mehanska delaRokavice za groba mehanska delaRokavice za protiurezno zaščitoUsnjene in tehnične rokavice za mehansko zaščitoRokavice za zaščito pred minimalnimi rizikiTemperaturno odporne zaščitne rokaviceVarilske rokaviceRokavice za zaščito pred mrazomRokavice za zaščito pred vibracijamiRokavice za enkratno uporaboRokavice za zaščito pred neagresivnimi tekočinamiRokavice za živilsko industrijoRokavice za zaščito pred kemikalijamiRokavice za zaščito pri delu pod elektr.napetostjoDodatki za zaščito rok

ZAŠČITA GLAVEZaščita oči in obrazaZaščita dihalZaščita sluhaZaščita glave

INDUSTRIJSKA OPREMAZARGES Stairs and PlatformsZabojniki za transport in shranjevanje

VARNO DELO NA VIŠINIOsebna varovalna opremaLestveGradbeno dvigaloZARGES Stairs and PlatformsDelovni odri

Košarica je prazna
SloEngHrv