Rokavice za enkratno uporabo

Rokavice za enkratno uporabo po evropskih standardih

20. februar 2018


V delovnem okolju so roke izpostavljene mehanskim in kemičnim nevarnostim kot tudi temperaturnim spremembam, sevanjem, mikroorganizmom in drugim nevarnostim. Da bi se izognili tveganjem za varnost in zdravje, priporočamo izbiro rokavic, ki omogočajo optimalno zaščito, pri tem pa nudijo udobje in funkcionalnost.
Standardizirane visokokakovostne zaščitne rokavice Virea imajo vse ustrezne certifikate za uporabo v zdravstvu, živilski industriji, farmaciji,…Rokavicam je zagotovljena in preverjena kakovost, po konkurenčnih cenah pa jih lahko na vaše delovno mesto dobavimo iz zaloge že naslednji delovni dan. Izbirate lahko med dvemi nivoji debeline nepudranih rokavic iz dveh materialov – naravni lateks in nitril.

NA KAJ MORATE BITI POZORNI, KO KUPUJETE ROKAVICE ZA ENKRATNO UPORABO?

  • KATEGORIJA TVEGANJA

Dobro morate vedeti s kakšnimi tveganji se soočate na delovnem mestu in na podlagi tega izberete temu primerne rokavice.  Standardizirane rokavice Virea spadajo v 3. kategorijo, saj ščitijo pred škodljivimi vplivi, kjer lahko delavec utrpi trajne poškodbe rok. Pomembno je, da so rokavice testirane v pooblaščenem laboratoriju in potrjene s strani certifikacijskega organa.

  • STANDARDI

Pazljivi bodite, da so rokavice za enkratno uporabo v skladu s standardom EN 455, ki določa naslednje kriterije: neprepustnost, fizične lastnosti (dimenzije, moč, razteznost), debelino materiala, največjo  elastičnost, kakovost biološke varnosti.
Ker se rokavice za enkratno uporabo pogosto uporabljajo pri rokovanju z živili, kot zaščita pred kemikalijami in mikroorganizmi ter v medicinske namene so v spodnji sliki prikazani standardi, ki jih imajo VIREA LATEX in VIREA NITRIL zaščitne rokavice.


  • MATERIAL

V okviru področja uporabe, primerne rokavice izbirate glede na material, zunanjo in notranjo strukturo, saj je ravno material ključnega pomena, ki zagotavlja, da lahko svoje delo opravljate dobro in nemoteno.

LATEKS
-   v večini primerov je pridobljen iz naravnih materialov (kavčukovec),
- pomembno je, da se posameznikom, ki so preobčutljivi na lateks zagotovijo rokavice iz nitrila ali vinila oz. ostalih sintetičnih materialov.

NITRIL
-  rokavice so v primerjavi z lateksom precej bolj vzdržljive, saj je material ustvarjen iz molekul, ki so povezane skupaj,
-  nitril rokavice so najboljša izbira, ko gre za
odpornost na kemikalije ter obrabo, hkrati pa so  učinkovite pri delu s povzročitelji infekcij.  • NOTRANJOST ROKAVIC

Novejše raziskave spodbudno kažejo, da NEPUDRANE rokavice z nizko vsebnostjo alergenov zmanjšujejo možnost za pojav alergijskih reakcij. To je najcenejši, najbolj enostaven in učinkovit ukrep, s katerim lahko preprečimo alergije na naravni lateks.

 

    


 

Zadnje objave

Zmanjšati tveganje padcev z dreves

V preteklih dneh smo bili seznanjeni z epidemijo padcev z dreves, predvsem s češenj. Drži, da se sezona obiranja češenj počasi končuje, toda...

NOV TERMIN za seminar za varno delo na višini (13.6.2018)

 
Seminar za varno delo na višini

Zaradi velikega zanimanja ponavljamo seminar na temo REŠITVE ZA VARNEJŠE DELO NA VIŠINI, tokrat z...

4 spremembe standarda za rokavice EN 388, ki jih morate poznati

 
V podjetju Zavas želimo vsakemu izmed vas zagotoviti optimalno zaščito rok, zato je pomembno, da svoje delo opravljate z ustreznimi...

Novosti uredbe EU 2016/425 o osebni varovalni opremi

NOVOSTI NA PODROČJU OSEBNE VAROVALNE OPREME

Vsi smo priča nenehnemu in hitremu razvoju tehnologij, kjer tudi področje osebne varovalne opreme ni...

Vending avtomati in sistem oskrbe

Želite povečati učinkovitost vašega poslovanja in zmanjšati skupne stroške zagotavljanja osebne varovalne opreme v podjetju ?

Podpora kupcem

0802275

 

DELOVNI ČAS - PISARNE

ponedeljek - četrtek:
7:00-16:30
petek:
7:00-14:00
e: prodaja@zavas.com
t: 01 5610 420
f: 01 5610 430

Poiščite trgovino

Katalogi

Katalogi

Legenda

Ugodni popusti za večje nakupe.

DELOVNI ČEVLJINizki delovni čevljiPolvisoki delovni čevljiVisoki delovni čevljiSandali za deloNatikači in cokli za deloŠkornjiDodatki za zaščitno delovno obutev

DELOVNE OBLEKEDelovna oblekaSezonska delovna oblekaZaščitna delovna oblekaDodatki k delovnim oblekamOblačila za zdravstvoOblačila za gostinstvo in turizemHACCP delovna oblačila

ZAŠČITNE ROKAVICERokavice za fina mehanska delaRokavice za groba mehanska delaRokavice za protiurezno zaščitoUsnjene in tehnične rokavice za mehansko zaščitoRokavice za zaščito pred minimalnimi rizikiTemperaturno odporne zaščitne rokaviceVarilske rokaviceRokavice za zaščito pred mrazomRokavice za zaščito pred vibracijamiRokavice za enkratno uporaboRokavice za zaščito pred neagresivnimi tekočinamiRokavice za živilsko industrijoRokavice za zaščito pred kemikalijamiRokavice za zaščito pri delu pod elektr.napetostjoDodatki za zaščito rok

ZAŠČITA GLAVEZaščita oči in obrazaZaščita dihalZaščita sluhaZaščita glave

INDUSTRIJSKA OPREMAZARGES Stairs and PlatformsZabojniki za transport in shranjevanje

VARNO DELO NA VIŠINIOsebna varovalna opremaLestveGradbeno dvigaloZARGES Stairs and PlatformsDelovni odri

Košarica je prazna
SloEngHrv